Velvære er din naturlige tilstand

Smerter er din krops bøn om hjælp!

Featured, Julekalender, Mindre stress - mere ro

Tilstedeværelse

Tilstedeværelse
Tag en slapper?
Vi kan være tilbøjelige til at jagte afsted i et forsøg på at ”nå vores liv” (mig selv inklusiv 😉😲). Så vi kan egentlig glemme at nyde livet og det vi er i gang med.
Specielt her om vinteren hvor kulden udfordrer nyre-energien og dermed vitaliteten, kan vi have brug for mere ro og hvile. Og varme, specielt på nyre-området. Nyrerne er endvidere følsomme overfor stress og frygttilstande.

Løsningen? Fx:

Sluk for indtrykkene omkring dig. Vær stille med dig selv. Træk vejret ned i maven og mærk at kroppen falder mere og mere til ro.
For at få endnu mere ro på og mere tilstedeværelse, kan du bruge vejrtrækningsmønsteret: 4-7-8.

1. Træk vejret ind gennem næsen, mens du tæller til 4 (ikke sekunder, bare tæl til 4, så varigheden passer med din indånding)
2. Hold vejret mens du tæller til 7 (tæl i samme tempo som før)
3. Pust ud mens du tæller til 8

Det kan føles anstrengende i starten, indtil du finder det rigtige tempo for dig. Når du har vænnet dig lidt til det, går det betydeligt nemmere.
Brug øvelsen i små pauser i løbet af dagen – eller sæt tid af til bare at sidde stille fx 20 minutter, hvor du indleder pausen med vejrtrækningen og slapper af resten af tiden.
Du får masser af ilt til kroppen/hjernen og kommer tilstede i kroppen.

God fornøjelse.

Relaterede artikler

Kort om bloggeren
Online konsultation

Henriette Skov

Kinesiolog (RAB) og massør

Viden er til for at blive delt! Så i ny og næ vil jeg dele tips til mere sundhed og velvære i form af artikler, video’er mv.
Endnu er alt i sin spæde start.

Vil du vide mere og mærke effekten på egen krop, er du velkommen på mine workshops, der forhåbentlig snart kan ses online også.

Har du brug for at komme mere i dybden med eventuelle udfordringer for at få fat i årsager, sammenhænge og dine muligheder for bedring, så se mere om kinesiologi her eller book din konsultation (også online!) her med det samme.

Henriette Skov

Mine favoritter
Workshops

Workshops

Den perfekte måde at få ny viden på!
Få viden, få det vist, prøv selv og mærk effekten.
Måske vil du også se