Velvære er din naturlige tilstand

Smerter er din krops bøn om hjælp!

Allergi, Favoritter, Featured

Allergi og grænser

Grænser og allergi

Hvordan hænger allergiske symptomer sammen med følelsesmæssige grænser?
Ligesom man kan reagere allergisk overfor fysiske stoffer som fx pollen eller svamp, kan man reagere allergisk overfor overskridelse af følelsesmæssige grænser.

“Grønne knopper”

“Jeg får grønne knopper!” eller “Det går mig på vækkeren!” er sætninger fra min barndom. Hvis du bruger lignende sætninger, så stop op og mærk efter, hvad det er, der egentlig går dig på. Og find ud af, hvordan du kan ændre det og/eller din opfattelse, så du er i et “rum”, der giver plads til mere ro til dig selv.
Basalt set:

  1. Kan vi give os selv mere rum ved at flytte os fra situationen og undgå lignende situationer. Tolerance er godt, men der er også grænser for, hvad vi behøver, at udsætte sig selv for.
  2. Er det ikke altid nok, at flytte os fra situationen – og hvis vi flytter os fra alle situationer, vi bliver triggede af, bliver vi til sidst ikke bare ensomme, men kan også “miste” en del af vores udvikling. Så tanker og følelser, der “kværner” videre og er svære at slippe indeholder en opgave til os: at finde ud af, hvad vi bliver trigget af, da det ofte er en side i os selv, som vi har det svært med, der bliver “spejlet” i situationen. Opgaven er at finde ind til den side og derefter balancere den side af os selv.
  3. Ligger der af og til chok til grund for vores reaktionsmåde. Chokket kan ligge på et ubevidst plan eller vi er ikke klar over, hvor dybt vi i virkeligheden er blevet påvirkede af en hændelse og hvor meget det har at sige for vores reaktionsmønstre.

Allergi er ubevidst irritation

Irritation der står på i længere tid resulterer i betændelsestilstande i kroppen. Ubevidst irritation resulterer i allergi.
Irritationen kan blive kædet sammen med “ting”, der er i omgivelserne, på det tidspunkt “kimen” til vores irritation opstod. Således kan man reagere allergisk på ting, som er en fuldstændig naturlig del af vores omgivelser.

Det bedste du kan gøre for dig selv i forhold til allergi, er at minimere “irritation” og maksimere “indre ro”.

Allergi og undertrykkelse

Man kan jo bare trykke på “Pyt-knappen”?
Nej. Pyt-knappen balancerer ikke dine dybere følelser og chok. At trykke på pyt-knappen gentagne gange svarer til at overhøre, censurere eller underkende dig selv og du kan efter nogen tid få svært ved at mærke dig selv, fordi du har lært dig selv “ikke at høre efter” dine egne signaler. Irritationen kan nu få lov til at vokse, uden at du opdager det.

Grænser er individuelle – mennesker er forskellige

 

Forskellige opfattelser af “virkeligheden”

Overskrider andre mennesker dine grænser med vilje? Nogle få mennesker gør – måske fordi det giver dem en følelse af magt og en følelse af at øge deres selvtillid.
Vi mennesker handler generelt efter bedste overbevisning ud fra vi hvem, vi er og og det, vi kender til (det er så min overbevisning 😉 ). Det er nærliggende at tro, at det der virker for os selv og synes som den bedste løsning, også er den bedste løsning for andre. Vi agerer altså udfra vores mønstre, udfra bedste mening og udfra vores evner og energiniveau overfor andre. Og vi lever i et travlt samfund, hvor det kan være svært nok at tage os tid til os selv, få nok søvn for slet ikke at tale om at tage os tid til at stoppe op og mærke, hvordan relationen til andre er.
Så når andre mennesker overskrider vores grænser, opdager de det måske slet ikke. Og vi opdager det sandsynligvis heller ikke selv, når vi gør det overfor andre. Vi kender ikke hinandens “virkelighed” før den bliver vist eller fortalt.

Find dine grænser

Sommetider kommer vi virkelig langt væk fra os selv – vi er for blevet ubevidste og kan føle, at vi ikke aner hvem vi er. Eller vi har bare brug for en lille justering for at føle os hjemme i os selv igen.

Du kan finde dig selv igen eller finde et dybere niveau af dig selv, ved at lægge mærke til, hvad du bliver irriteret over. Find så ud af, hvorfor du bliver irriteret. Hvad er det egentlig, du ikke kan acceptere? Hvad kan du acceptere i stedet? Hvordan vil du ideelt gerne have det? Hvordan har du det allerbedst? Inden i dig selv? Og sammen med andre?
I starten kan det virke banalt og indlysende at lave denne øvelse – jo flere gange du laver den, jo dybere kommer du og jo mere, får du løsnet op for. Din irritation mindskes gang for gang og du finder mere og mere ro i dig selv og i samværet med andre.

Jo mere du kender dine grænser, jo bedre kender du dig selv
– og omvendt

 

Slut med allergi

Ja, det kan lade sig gøre for de fleste at blive fri for allergi.
Bliv ved med arbejde med dine følelser og chok og opbyg din krop.
Find ro og accept af dig selv og andre.
Det lyder simpelt, men kan kræve en del arbejde.
Allergi kan have dybe rødder.

Allergi og kinesiologi

Allergi kan ligge godt “begravet” i kroppen og vil du til bunds, kan det være nødvendigt at få symptomerne oversat. “Informationerne” er lagret i dig, så din din krop ved, hvad der foregår og hvad du har brug for.
Kinesiologi oversætter symptomerne i din krop og hjælper med at finde den bedste måde at balancere både din krop og dine følelser.

Førstehjælp til allergi på kinesiologisk

Har du et “anfald” af allergi? Så er min erfaring at én akut kinesiologisk konsultation godt kan lindre dig betydeligt.
Jeg anbefaler, at du følger en akut-konsultation op for at få balanceret kroppen på et dybere plan, så du kan minimere eller undgå fremtidige anfald.

(Har du fornemmelse af ikke at kunne få luft eller at halsen snører til, skal du naturligvis kontakte vagtlægen)

Hvor mange konsultationer?

De fleste har det meget bedre efter 2 konsultationer – få har brug for op til 7-8 konsultationer alt afhængig af, hvordan de som helhed har det og om de har haft allergi længe eller har andre ting, der belastende symptomer.

Konsultationerne kan de første gange ligge med 1-2 ugers afstand, sidenhen med 1-3 måneder i mellem. Du vil oftest få et hjemmeprogram med, så du kan forbedre din tilstand kontinuerligt og dermed minimere antallet af konsultationer.

Du er velkommen til kontakte mig, hvis du har spørgsmål – helt uforpligtende.

Vil du have hjælp til din allergi nu, så book en allergi konsultation her.

Relaterede artikler

Pollenallergi

Allergi – pollen

Allergi? Så skal man jo bare have en priktest og undgå allergenerne? Eller dæmpe symptomerne? Eller lave immunterapi? Jeg har et andet syn

Læs mere...
Kort om bloggeren
Online konsultation

Henriette Skov

Kinesiolog (RAB) og massør

Viden er til for at blive delt! Så i ny og næ vil jeg dele tips til mere sundhed og velvære i form af artikler, video’er mv.
Endnu er alt i sin spæde start.

Vil du vide mere og mærke effekten på egen krop, er du velkommen på mine workshops, der forhåbentlig snart kan ses online også.

Har du brug for at komme mere i dybden med eventuelle udfordringer for at få fat i årsager, sammenhænge og dine muligheder for bedring, så se mere om kinesiologi her eller book din konsultation (også online!) her med det samme.

Henriette Skov

Mine favoritter
Workshops

Workshops

Den perfekte måde at få ny viden på!
Få viden, få det vist, prøv selv og mærk effekten.
Måske vil du også se