Velvære er din naturlige tilstand

Smerter er din krops bøn om hjælp!

Allergi, Favoritter, Featured

Allergi – pollen

Pollenallergi

Allergi? Så skal man jo bare have en priktest og undgå allergenerne? Eller dæmpe symptomerne? Eller lave immunterapi?
Jeg har et andet syn på sagen og en anden tilgang.
Har du fået allergi, så hjælp din trætte overbelastede krop ved først at minimere påvirkningen fra allergenet. Og ret så op i energiforsyningen til og mellem kroppens organer, så din krop kommer i balance og kan fungere optimalt i fred med dagligdags påvirkninger.

Er det allergi? Eller intolerance?

Symptomer på allergi kan vise sig som høfeber med kløende øjne, stoppet eller løbende næse, kløe i næse, hals eller mund og dårlig søvn. Men også som astma, mavegener og nældefeber. Eller kontaktallergi, hvor din hud reagerer efter kontakt med fx nikkel.
Hos lægen konstateres allergi ved blodprøve eller priktest.

Måske har du symptomer, der svarer til allergi – men priktest/blodprøve viser ikke reaktion? Der kan være tale om “intolerance” i stedet – stadiet hvor din krop kæmper, men endnu ikke har udviklet antistoffer.
En kinesiologisk muskeltest kan fortælle dig, om du reagerer negativt på forskellige stoffer, uanset om der er tale om intolerans eller allergi.

Førstehjælp ved allergi overfor pollen

Da du måske i denne stund er ramt allergi, får du lige 6 gængse tips til at minimere “ulykken”:

    • Kend din allergi: hvad reagerer du på? Følger dine allergisymptomer perioderne for pollen?

PollenallergiPollenkalender fra www.astma-allergi.dk

    • Hvis ja, så ved du, hvornår du kan begrænse opholdet udenfor. Pollentallet bliver højere ved sol og blæst – og lavere ved regn. Du kan se dagens pollental på bl.a. app’en fra astma-allergi.dk.
    • Tag et bad inden sengetid, så du får skyllet pollen af.
    • Undgå at tørre dit tøj udenfor, når pollentallet er højt.
    • Sørg for rigeligt væske (vand!), så dine slimhinder holdes fugtige og derved ikke generes unødigt.
    • Undgå indtagelse af alkohol og søde sager, der vil lægge beslag på leverens ressourcer.

Krydsallergi

Reagerer på én ting, kan der være andre ting, der kan forværre allergien (tilsvarende kan der være ting, der forbedrer den).
Er du allergisk overfor fx birkepollen, kan du også reagere på følgende fødevarer og potentielt forværre din allergi (det menes at være tilfældet for 70% af birkepollenallergikerne) ved at spise:

Frugter:  Abrikos, blomme, fersken, kirsebær, kiwi, nektarin, fersken, pære og æble (specielt grønne)
Grønsager: Gulerod, kartoffel, tomat, peberfrugt, ærter og selleri (både knold og blad)
Nødder/peanut: Peanuts, hasselnødder, mandler, cashewnødder, valnødder, paranødder, pistacier, pekannødder, macadamianødder

Du kan også have krydsallergi overfor ovenstående fødevarer, hvis du er allergisk overfor el, elm og hassel.
Tip: fødevarerne tåles ofte bedre i tilberedt form.

Kilde: www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/hud/sygdomme/diverse/krydsallergimoenstre

Måske tænker du, at du godt kan tåle disse fødevarer Det kan dog godt være, at du ikke kan tåle dem i pollensæsonen, fordi dit immunsystem da er ekstra udfordret.
Det er sjældent, at man reagerer på alle fødevarerne, så undgå dem kun, hvis du mærker en forværring.

Lær at teste dig selv

Du kan blive testet i dyre domme for at finde ud af, hvad du kan tåle og ikke tåle. Og komme ud med en meget lang liste. Og så er der nogle ting du tåler i små mængder – og andre ting du slet ikke tåler.

Min erfaring som kinesiolog er, at det kan skifte en del, og det hænger meget sammen med dit energiniveau. Hvis du er kørt ned til sokkeholderne, stresset, træt og har svært ved at rumme dine omgivelser og måske også dig selv, så vil du reagere mere og på flere ting. Og har du fået noget du ikke kan tåle, vil du blive endnu mere træt og have endnu sværere ved at rumme livet. Det kan være en ond cirkel at komme ind i. Kunsten er at få den brudt, så du igen kan få overskud.

En måde at mildne dine symptomer og få det bedre, er at lære at teste dig selv, så du på et hvilket som helst tidspunkt, får din egen krops svar på, om din krop vil elske dig for den ting, du vil putte i munden eller straffe dig med trælse symptomer.
Det er nemt at teste sig selv, men kræver lige introduktion og lidt øvelse.  Du kan lære at teste dig selv her.

Førstehjælp til allergi på kinesiologisk

Set fra et kinesiologisk synspunkt er der meget mere, man kan gøre for at få det bedre – også ret hurtigt. Både i den akutte fase og på længere sigt.
Til din akutte fase får du et par tips her:

(Du kan maksimere video’en i nederste højre hjørne)

Den fulde video kan ses på facebook.

(Hvis du har et voldsomt anfald med risiko for lukkede luftveje, skal du selvfølgelig kontakte læge eller ringe 112 med det samme!)

Fra allergi og træthed til mere velvære og overskud

Måske har du hørt, at du skal starte lang tid i forvejen med alternativ behandling for at få hjælp til allergi? Det er en rigtig god idé, da kroppen udenfor pollensæsonen har mere overskud til at “rydde op” i de ubalancer, der forårsager allergien.
Du kan imidlertid sagtens komme “midt i sæsonen” og få hjælp!
Kinesiologisk afbalancering tager altid hensyn til, hvordan du har det. Således vil din krop ikke bede om en større udrensningskur på et tidspunkt, hvor der ikke er energi-reserver til det. Derimod vil kroppen typisk bede om hjælp til opbygning af energi og måder at lade “kropsstress” falde til ro på. Vejen er forskellig fra menneske til menneske.

Kan du slippe af med allergi?

Ja! De fleste kan slippe af med allergi – nogle får “kun” mildnet symptomerne.
Vha. kinesiologisk test og afbalancering kan man energetisk ”rydde op” i kroppen ved at finde frem til, hvor allergien stammer fra og hvad der skal til, for at du på bedste måde kan lindre eller slippe din allergi helt.

Pludselig opstået allergi kan hænge sammen med oplevelser, der har været svære at rumme. Fx udviklede en ung pige allergi overfor roser. En test viste, at allergien opstod i forbindelse med begravelsen af pigens elskede mormor. Pigen havde svært ved at rumme at tage afsked og fik koblet de tunge følelser sammen med den rose, hun lod falde ned på kisten i graven. Sidenhen når pigen kom i kontakt med roser, blev de tunge følelser aktiveret på ubevidst plan og pigen reagerede med allergiske symptomer. Pigen havde selv glemt “koblingen” mellem rosen og mormorens begravelsen. Pigen fik “kinesiologisk afstressning” på sin sorg og støtte vha. af kostregulering og tilskud – kroppen kom i balance igen.

Multiallergikere er ofte startet med at være allergisk overfor én ting og efterhånden som kroppens energetiske ubalancer får lov at fortsætte og kroppen fortsat belastes af et måske ukendt allergen, vil kroppen reagere allergisk på flere og flere ting. Efterhånden kan der opstå mangeltilstande, der igen kan forværre de allergiske symptomer.
Som følge af dybere ubalancer tager det ofte også længere tid at balancere kroppens energi igen.

Allergi forsvinder med alderen?

Sådan ser det ud. Symptomerne kan i hvert fald aftage og/eller forsvinde.
Set fra kinesiologisk synspunkt ser det imidlertid ud til, at kroppen ikke længere har overskud til at reagere. I stedet kan der opstå kronisk træthed og dårligt immunforsvar.

Virker en allergi-konsultation kun på allergiske symptomer?

Kroppen hænger sammen – meget mere end vi ofte tror.
Har du fx luftvejsallergi (bl.a. pollenallergi) og måske også astma, vil dine skuldre typisk også være belastet, da energibanen (meridianen) til lungerne styrer skuldermusklen (deltoideus). Når du får afbalanceret lunge-energien, bliver forsyningen til din skuldermuskel også bedre, så du typisk vil få mindre ondt.
Som følge af færre “giftstoffer” og bedre udrensning via diverse organer kan hovedpine/migræne også lettes.
Som helhed vil kroppen energetisk fungere bedre. Evt. tendens til irritabilitet vil blive afløst af mere ro og overskud.

Hvor mange konsultationer?

Nogen har det meget bedre efter 1-2 konsultationer – andre har brug for 7-8 konsultationer alt afhængig af, hvordan du som helhed har det og om du har haft allergi længe eller har andre ting, der belaster dig.

Konsultationer kan de første gange ligge med 1-2 ugers afstand, sidenhen med 1-3 måneder i mellem. Du vil oftest få et hjemmeprogram med, så du kan forbedre din tilstand kontinuerligt og minimere antallet af konsultationer.

Du er velkommen til kontakte mig, hvis du har spørgsmål – helt uforpligtende.

Vil du have hjælp til din allergi nu, så book en kinesiologisk konsultation her.

Relaterede artikler

Sukkertrang

Sukkertrang?

Søde sager smager godt. Og jeg ville ønske at man kunne leve af det 😉 Desværre kan det tage overhånd, faktisk kan man

Læs mere...
Kort om bloggeren
Online konsultation

Henriette Skov

Kinesiolog (RAB) og massør

Viden er til for at blive delt! Så i ny og næ vil jeg dele tips til mere sundhed og velvære i form af artikler, video’er mv.
Endnu er alt i sin spæde start.

Vil du vide mere og mærke effekten på egen krop, er du velkommen på mine workshops, der forhåbentlig snart kan ses online også.

Har du brug for at komme mere i dybden med eventuelle udfordringer for at få fat i årsager, sammenhænge og dine muligheder for bedring, så se mere om kinesiologi her eller book din konsultation (også online!) her med det samme.

Henriette Skov

Mine favoritter
Workshops

Workshops

Den perfekte måde at få ny viden på!
Få viden, få det vist, prøv selv og mærk effekten.
Måske vil du også se